Tekniset tiedot

Uusi sähköliittymä - Talovoimalan™ tekniikka ja tekniset tiedot

Talovoimala™ koostuu energiakontista, jonne on integroitu energiavarasto, varavoimakone ja ohjaus&etävalvonta -laitteet sekä uusiutuvaa ilmaista energiaa tuottavista energiantuotantolaitteista; aurinkopaneelit ja tuulivoimala.

Energiakontin / laitesuojan koko: 1.8 m x 1.8 m x 2 m

Oma sähköliittymä nopeasti ja edullisesti

Talovoimalan™ energiavarasto, varavoimakone, polttoainevarasto ja tuulivoimalan sekä aurinkopaneelien ohjaus-, säätö- ja etävalvonta & ohjauslaitteet on asennettu yhteen energiakonttiin ja toimitetaan aina testattuna sekä koekäytettynä.

Talovoimalan™ laitesuoja ja aurinkovoimala asennetaan tyypillisesti yhdessä työpäivässä ja tuulivoimala toisena työpäivänä.

Energiakontissa on kolme erillistä tilaa. Kolme ovea mahdollistavat eri tasoiset sähköntuotannon kokonaispalvelut, esim. asiakkaalla on vain polttoainevaraston oven numeroyhdistelmä, kaikki muu huolto- ja ylläpito tarjotaan kokonaispalveluna.

Laitesuoja voidaan sijoittaa esim. tontin reunalle ja nousukaapeli kytketään kiinteistön sähköpääkeskukseen. Kiinteistössä sähköä käytetään totuttuun tapaan.

Aurinkopaneelit asennetaan maahan ja suureen paneelikulmaan

Aurinkopaneelien suurella asenuskulmalla haetaan hyvää tuottoa kevääseen ja syksyyn, sekä vältetään lumipeitteisyyden aiheuttama tuoton menetys. Maa-asennuksella aurinkopaneelit saadaan haluttuun asennuskulmaan ja -suuntaan.

Järjestelmän aurinkopaneelit toimitetaan lähtökohtaisesti painollisessa maa-asennustelinessä, CE, EN1090, jolloin paneeleille voidaan hakea tontilta parasta sijoituspaikkaa ja lumen puhdistus paneelien pinnalta on tarvittaessa helppoa.

Asennusjärjestelmän kohdalla kevyt maantasaus riittää.

Tuulivoimalan tuotto painottuu talvikauteen

Tuulivoimalan tuotto painottuu talvikauteen. Hyvällä paikalla tuulivoimala korvaa käytännössä lähes täysin varavoimakoneen tarpeen. Tuulivoimala sijoitetaan hieman etäämmälle asuinkiinteistöstä (50..100m) paikallisesti tuulisimmalle asennuspaikalle.

Tuulivoimala soveltuu parhaiten haja-asutusalueille. Sen tuotto on hyvin paikkariippuvaista, joten jo projektin alkuvaiheessa tulee selvittää soveltuuko tuulivoimala kiinteistön energiantuotantokokonaisuuteen.

Tuulivoimala asennetaan 18 metriä korkeaan harustettuun mastoon. Potkurin halkaisija on 5 metriä.

Talovoimala™ tekniset tiedot - sähköliittymä offgrid

Talovoimala™ mittapiirrokset

Alta löydä Talovoimalan julkisivu- ja mittapiirrokset .pdf muodossa.